ככה לא בונים בוורדפרס - 15 טעויות נפוצות של בוני אתרים מתחילים
ככה לא בונים בוורדפרס!
אין ספק שוורדפרס היא אחת הפלטפורמות המועדפות והפופולריות ביותר כיום לבניית אתרים. יחסית, קל לבנות ולנהל אתר בוורדפרס. אבל מסיבה זו בדיוק קל גם לעשות הרבה טעויות, ואפילו לא לדעת את זה.
כדי לא ליפול בטעויות המוכרות, הכנו לכם רשימה של טעויות נפוצות של בוני אתרים מתחילים (וגם כאלה שסתם שכחו). מוזמנים לעבור עליה ולראות אם יש משהו שלא שמתם אליו לב.
1. מתקינים יותר מדיי פלאגינים:
זה קל וכיף להתקין תוספים מגניבים, אבל יותר זה לא בהכרח יותר טוב. כשזה נוגע לפלאגינים בוורדפרס, לא מומלץ להתקין יותר מדיי. כדאי לבחור להתקין רק את ההכרחיים באמת עבור האתר, המוכרים ביותר והמומלצים ביותר (לא מומלץ להשתמש בפלאגינים לא מוכרים).
כשיש הרבה פלאגינים הם עלולים "להתנגש" ולפגוע בפעילות אחד של השני ובאתר כולו. בנוסף, יש פלאגינים שהם פשוט בעיתיים מלכתחילה.
השיעור: לא להתקין יותר פלאגינים ממה שהכרחי.
2. כותבים תכנים ללא מחשבה על קידום אורגני:
אם פוסט נכתב אבל הוא לא בגוגל, האם הוא באמת נכתב?
אז יש לכם אתר יפה בוורדפרס. תתחדשו. אבל מה הטעם להעלות תכנים לאתר אם אף אחד אף פעם לא יקרא אותם? כל פעם שאתם מפרסמים מאמרפוסט באתרבלוג שלכם זו הזדמנות. עליכם לעשות לפחות מעט מחקר על קידום אורגני, ולחשוב האם יש טעם לכתוב את המאמר, איך לכתוב אותו וכו'.
השיעור: כשכותבים מאמר – חושבים על גוגל.
3. לא מעדכנים את גרסת וורדפרס וגרסאות הפלאגינים:
אם האתר שלכם לא מעודכן, הוא לא מוגן. בכל פעם שמתגלה באג או פירצה במערכת וורדפרס ע"י המפתחים והתומכים – יוצאת גרסה חדשה. כנ"ל לגבי הפלאגינים המובילים.
מי שלא מעדכן לגרסה החדשה של וורדפרס והפלאגינים עלול להישאר עם אתר מלא באגים ופרצות. וזה עושה את החיים להאקרים הרבה יותר קלים. יש אנשים שחוששים שהעדכון יפגע להם באתר. כשמעדכנים את וורדפרס ואת הפלאגינים אכן קיים חשש כזה. וזו עוד סיבה טובה לגשת לטעות מספר 4.
השיעור: לשמור תמיד על אתר מעודכן
4. לא מבצעים גיבויים לאתר:
השקעתם לא מעט באתר. אל תתנו לו למות! מי שלא מגבה את האתר משאיר את כל הנכס הדיגיטלי שלו בידי הגורל בלבד. גם להסתפק בגיבויים האוטומטיים של חברת האחסון זה לא מספיק. אם האתר שלכם חשוב לכם, עליכם לגבות ולשמור את הגיבויים של האתר שלכם על בסיס קבוע.
מכירים את זה שאתם כותבים הודעה ארוכה בווטסאפ או בפייסבוק ופתאום הכל נמחק לכם? ואין לכם דרך לשחזר את זה? תחשבו עכשיו שזו לא הייתה הודעה אחת אלא שנים של תכנים ומאמרים והשקעה... בקיצור, אל תשכחו לגבות את האתר.
חברות אחסון טובות מציעות גיבויים יומיים אוטומטיים עם אפשרות להוריד את הגיבויים. בד"כ זו לא תהיה חברת האחסון הכי זולה, או שזה יהיה בתוספת תשלום, אבל במקרים רבים זה בהחלט מומלץ ושווה את ההשקעה.
כשאתם מורידים את הגיבוי למחשב תוכלו לשמור עותק בענן ובהארד-דיסק חיצוני או בכל דרך שתענה על הצרכים שלכם.
השיעור: אל תשכחו לגבות את האתר שלכם!
5. משתמשים בשם משתמש האוטומטי:
השם משתמש האוטומטי להתחברות ללוח הבקרה של האתר שלכם הוא ADMIN. תעשו טובה, תשנו את זה למשהו פחות נפוץ ונפיץ. זה ללא ספק יקשה עוד על הפריצה לאתר שלכם.
השיעור: להחליף את שם המשתמש האוטומטי.
6. משתמשים בסיסמה חלשה:
החלפתם את שם המשתמש? יופי. עכשיו הגיע הזמן לשים גם סיסמה חזקה. תזכרו, האתר שלכם נמצא באינטרנט. אם אין לכם סיסמה חזקה זה קצת כמו להשאיר את הדלת של הבית לא נעולה בבית. ואני לא יודע איפה אתם גרים, אבל באינטרנט מסתובבים הרבה סוגים של אנשים.
וכנראה שלא הייתם רוצים להשאיר את הדלת כניסה לאתר שלכם פתוחה, במיוחד למי שיודע איך לפתוח בקלות סיסמה חלשה.
השיעור: ליצור סיסמה חזקה ולשמור עליה במקום בטוח.
7. לא בוחרים עיצוב רספונסיבי:
אם אתם חיים במאה ה-21, אתם רוצים שאנשים יוכלו לגלוש באתר שלכם מכל מיני מכשירים בגדלים שונים. רק תוודאו שהתבנית שאתם עובדים איתה היא רספונסיבית, כזו שמתאימה את עצמה אוטומטית לפי גודל המכשיר של הגולשים.
השיעור: לבחור תבנית רספונסיבית.
8. מאחסנים את האתר בחברת אחסון זולה ולא איכותית:
נכון, אחסון אתרים זה לא הדבר הכי זול. מה, בסך אנחנו בסך הכול מבקשים? שיהיה לנו אתר באינטרנט. אבל מה לעשות, גם אתר באינטרנט צריך להיות מאוחסן איפשהו, ולכן יש שירות כזה שנקרא אחסון אתרים.
אז אפשר למצוא אחסון גם בחינם וגם בכמה שקלים בודדים לחודש ואפשר גם בסכומי עתק. זה לא סתם ההבדלים במחירים, זה באמת שירותי אחסון שונים בתכלית. אחסון אתרים גרוע יכול (ודי בוודאות זה מה שיקרה) בדירוג של האתר שלך.
כמובן שאתר חדש לא זקוק לאותו האחסון של אתר ותיק וגדול, מלא בתכנים ועשרות אלפי גולשים בחודש. אבל גם לאתר חדש כדאי להתחיל ממשהו טוב. בלוהוסט, לדוגמה, היא חברת אחסון אתרים טובה בהתחלה כי היא גם זולה וגם טובה. אבל במחירים כאלה כנראה לא תקבלו גיבויים יומיים על בסיס קבוע. לכן, אל תשכחו את סעיף 4 – ובצעו גיבוי עצמאי לאתר!
מעבר לפגיעה בדירוג שלכם במנועי החיפוש, שימוש באחסון זול יכול גם להשאיר את האתר שלכם יותר פגיע למתקפות של האקרים.
השיעור: לבחור חברת אחסון אתרים טובה בהתאם לגודל האתר ולתקציב
9. חוסמים בטעות גישה למנועי החיפוש:
יש מקום שאם מסמנים אותו בטעות, זה יכול לחסום את הגישה לסריקת האתר שלכם על-ידי מנועי החיפוש. שווה רק לוודא שזה לא מסומן אצלכם.
גשו אל לוח הבקרה – הגדרות – קריאה.